شاهکارهای معماری جهان

معماری دیکانستراکشن

معماری دیکانستراکشن

معماری دیکانستراکشن
آشنایی با تمام سبک‌های طراحی و معماری برای یک طراح و معمار الزامی است. معماری دیکانستراکشن یکی از سبک‌های خاص و منحصر به فرد در تاریخ معماری است که آشنایی با اصول آن از الزامات به حساب می‌آید.

تاریخ: 1399/7/17

معماری دیکانستراکشن، یکی از سبک‌های معماری جدید است و بسیار خاص و منحصر به فرد می‌باشد. بسیاری از افراد ممکن است در همان نگاه اول زیادی به این سبک علاقه‌ای پیدا نکنند، اما هنوز هم باید اذعان داشت که اجرای سبک دیکانستراکشن بسیار جرات و جسارت می‌خواهد. ایرانادکور، مرجع معماری و دکوراسیون داخلی در شیراز در این نوشتار قصد دارد تا به بررسی و معرفی دیکانستراکشن بپردازد.

معماری دیکانستراکشن 5

معرفی معماری دیکانستراکشن

اگر شما طراح یا معمار نباشید، ممکن است کمتر با کلمه دیکانستراکشن آشنایی داشته باشید یا این سبک در معماری را بشناسید. سبک دیکانستراکشن یکی از سبک‌های جدید و نوپا در معماری معاصر می‌باشد و توسط ژاک دریدا فیلسوف معاصر فرانسوی پایه گذاری شده است. معماری یا سبک دیکانستراکشن دارای اصول خاص و منحصر به فردی در طراحی و فلسفه فکری خود است که باعث می‌شود تا سبک دیکانستراکشن به راحتی از دیگر سبک‌ها قابل متمایز شدن باشد. تاریخچه دکوراسیون داخلی مبحثی گسترده و پیچیده است که شامل دوره‌های متفاوتی نیز می‌شود.

معماری دیکانستراکشن 6

شاید معنی و برگردان کلمه دیکانستراکشن در زبان فارسی به صورت خاص موجود نباشد و دارای معانی متعددی باشد. این امر نیز به این دلیل است که سبک دیکانستراکشن یک سبک بسیار جدید و خاص و دارای یک نگرش چند وجهی و همه جانبه است. معنای لغوی کلمه دیکانستراکشن در زبان فارسی به معنای ساختار زدایی، شالوده شکنی، بنیان فکنی و واسازی می‌باشد. معانی این کلمه و در حالت کلی نام این سبک از این رو انتخاب شده است که دیگر در سبک دیکانستراکشن معمار یا طراح تفکر ذهنی منظم و دارای ساختار مشخص را ندارد و کل ساختمان طرح متفاوت و یا حتی عجیب و غریب به خود می‌گیرد.

معماری دیکانستراکشن 3

ویژگی‌های سبک معماری دیکانستراکشن

شاید بتوان ادعا کرد که معماری دیکانستراکشن به عنوان یک سبک در معماری عمر کوتاهی داشت و معماران فعال در این سبک شاید بیشتر از تعداد محدودی ساختمان را در جهان احداث نکردند. اما به جرات می‌توان بیان کرد که معماری دیکانستراکشن تاثیر شگرف و بنیادینی را بر اصول معماری و طراحی ساختمان‌های بعد از خود داشت. ویژگی‌های اساسی و اصلی سبک دیکانستراکشن عبارتند از: ایجاد حس پویایی و ناپایداری هم در ذهن بیننده و هم در بدنه ساختمان. همچنین جسارت استفاده از خطوط کج، مورب و ناموزون در طراحی داخلی و نمای ساختمان به شدت افزایش یافت.

معماری دیکانستراکشن 2

معماری داخلی در زندگی ایرانیان نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. در زمینه معماری دیکانستراکشن می‌توان ادعا کرد که پیتر آیزنمن یکی از معماران معروف قرن بیستم است که در زمینه معماری دیکانستراکشن فعالیت کرد و ساختمان‌های معروف بسیاری مانند سالن کنسرت بروژ در بلژیک، مرکز وکسنر و باغ رد پای گمشده را طراحی و اجرا کرد. همچنین می‌توان به ژان پل سارتر به عنوان اولین پایه گذار این مکتب فکری نگاه کرد. ژان پل سارتر خردگرایی مدرن را سرلوحه کار خود قرار داده بود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه معماری به شما پیشنهاد می‌کنیم تا به مطالعه مقالات زیر بپردازید.

enlightenedمعماری پایدار چیست

enlightenedطراحی داخلی مدرن

enlightenedمعماری معاصر ایران چیست

معماری دیکانستراکشن 1

ایرانادکور، مرجع معماری و دکوراسیون داخلی در جنوب کشور با بهره‌مندی از دانش و تخصص معماران و طراحان حرفه‌ای و همچنین داشتن سابقه‌ای طولانی و درخشان در طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی در شیراز و جنوب کشور همواره تلاش می‌کند تا اطلاعاتی مفید و کاربردی را در اختیار شما همراهان گرامی قرار دهد.

نویسنده: ه. درعلی/ عضو تیم تحریریه ایرانادکور

برچسب ها :

معماری دیکانستراکشناصول سبک دیکانستراکشنطراحی به سبک دیکانستراکشن

دکوراسیون داخلی در شیراز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه