در سال 1785 میلادی، کریستف فیلیپ اوبرکامپف نخستین ماشین برای چاپ طرح های رنگی بر روی صفحه های کاغذ دیواری اختراع کرد. از آن زمان به بعد، ساخت تصویر بر روی صفحات کاغذ دیواری تکامل و توسعه یافت و هم اکنون کاغذ دیواری به عنوان یک بخش مهم در دنیای طراحی داخلی و معماری تبدیل شده است. امروزه کاغذ دیواری در انواع و طرح های مختلفی وجود دارد و محبوبیت بسیاری در بین معماران و طراحان داخلی یافته است. در ادامه لیست انواع مختلف کاغذ دیواری را ذکر می کنیم.
1.کاغذ دیواری سنتی
کاغذ دیواری سنتی محبوب ترین و قدیمی ترین نوع کاغذ دیواری است. این مدل کاغذ دیواری می تواند یک لایه (ساده) یا دو لایه (دوبلکس) استفاده شود. قسمت اصلی ساختار این نوع کاغذ دیواری سلولز است. آن ها بسیار طبیعی و اکولوژیکی هستند و به دیوار اجازه تنفس می دهند، به همین دلیل به شکل گسترده ای در اتاق خواب ها و اتاق ناهارخوری از آن ها استفاده می شود. قیمت آن ها بسیار مناسب است و تقریبا در تمام فروشگاه های دکوراسیون داخلی یافت می شوند. تنها مشکل این مدل کاغذ دیواری این است که در مقابل نور آفتاب، رنگ خود را از دست می دهند و غیر قابل شستشو هستند.
2. کاغذ دیواری وینیل
کاغذ دیواری وینیل بسیار محبوب است و در طراحی داخلی از آن بسیار استفاده می شود. کاغذ دیواری وینیل شامل یک لایه پشتی، کاغذ یا فیبر و یک پوشش پلاستیکی در روی کار می باشد. مزایای استفاده از آن ها مشخص و بارز است. کاغذ دیواری وینیل قابل شستشو، مقاوم در برابر نور، نسبتا ارزان و بسیار با دوام هستند که باعث می شود بتوان از آن ها به شکل گسترده ای در تمام بخش های خانه از جمله آشپزخانه، حمام و اتاق پذیرایی استفاده کرد. طرح های این مدل کاغذ دیواری بسیار متنوع و متفاوت هستند و به دلیل دارا بودن روکش پلاستیکی بهتر است در اتاق خواب ها از آن استفاده نشود.
3. کاغذ دیواری برجسته
بافت برجسته و طرح های این نوع از کاغذ دیواری، عمق و کنتراست جالبی را به دیوارهای ساده و صاف می بخشد. طرح های کاغذ دیواری برجسته می توانند الگویی الهام گرفته از پارچه های طریف و نرم تا هندسه های دراماتیک را شامل شوند. محبوب ترین رنگ ها در این مدل کاغذ دیواری کرمی و خاکستری است زیرا با تمام رنگ ها و دیگر لوازم خانه می توانند هماهنگی ایجاد کنند و یک پالت رنگ طبیعی را به وجود آورند. معایب کاغذ دیواری های برجسته این است که به سختی به دیوار چسب می شوند و همچنین برای جدا کردن آن ها از دیوار هم، همین مشکل وجود دارد و ممکن است دیوار آسیب ببیند.
4. کاغذ دیواری مایع
کاغذ دیواری مایع از الیاف پنبه و سلولز طبیعی ساخته شده است. این نوع از کاغذ دیواری باید به کمک یک پالت مخصوص و به صورت مایع استفاده شود. کاغذ دیواری مایع به راحتی به سطح دیوار می چسبد و اتصال محکمی را ایجاد می کند و به همین دلیل می توان از آن حتی روی سطوح ناهموار دیوار که دارای ترک و شکستگی هم هستند، استفاده کرد. تعمیر قسمت های آسیب دیده کاغذ دیواری مایع بسیار آسان است: فقط کافی است قسمت آسیب دیده را از دیوار جدا کنید، با آب مخلوط کرده، ماده پر کننده جدید اضافه کنید و آن را دوباره بر روی دیوار بکشید. برای خشک شدن کاغذ دیواری کافی است 24 ساعت صبر کنید. کاغذ دیواری مایع عایق صوتی و حرارتی خوبی است و همچنین دارای خاصیت ضد ضربه نیز می باشد. تنها مشکل بزرگ این کاغذ دیواری این است که به سادگی می توان آن را از روی دیوار شست.
5. کاغذ دیواری بامبو
این نوع کاغذ دیواری از بامبو، یک محصول طبیعی و سازگار با محیط زیست ساخته شده است. آن ها در طول زمان رنگ خود را از دست نمی دهند. از آنجایی که بامبو یک ماده طبیعی است، در مقابل رطوبت آسیب پذیر است و همچنین تمیز کردن بامبو نیز ساده نیست. بسیاری از تولیدکنندگان این نوع از کاغذ دیواری معتقدند که در هنگام تمیز کردن کاغذ دیواری بامبو باید به گردوخاک گیری ساده اکتفا کرد. به همین دلیل از کاغذ دیواری بامبو نمی توان در آشپزخانه یا محیط مرطوب استفاده کرد. از معایب این نوع کاغذ دیواری می توان به قیمت بالا و قابلیت جذب گردوخاک زیاد بامبو اشاره کرد. همچنین به دلیل داشتن طرح خاص بامبو، گوشه های دیوار همیشه مشخص است و به خوبی پوشانده نمی شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با انواع نمونه ها و مدل های جدید کاغذ دیواری در ساختمان و طراحی داخلی، می توانید با مشاورین متخصص و حرفه ای دفتر معماری ایرانادکور تماس حاصل فرمایید. ایرانادکور مرجع کامل معماری و دکوراسیون داخلی در جنوب کشور می باشد. ایرانادکور مجری تخصصی نصب کاغذ دیواری در جنوب کشور می باشد.
برچسب ها :