تاریخ به روز رسانی : 1399/02/06
ایرانادکور، مرجع معماری و دکوراسیون داخلی، در این نوشتار تلاش می کند نحوه مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله را بیان نموده و آگاهی شما عزیزان علاقه مند در این خصوص را افزایش دهد. در این مقاله خاص در خصوص ساختمان های متحرک ومقاوم در برابر زلزله سخن خواهیم گفت.
تحول در ساختمان سازی
بدین ترتیب تمامی اصول ساختمان سازی به سمت ساختمان سازی مکانیکی متحول می شود. این ساختمان ها در برابر تمامی بلایای طبیعی از قبیل سیل، آتشفشان، رانش زمین و همچنین در مقابل زلزله های خطرناک و مهیب و حملات تروریستی هم مقاوم می باشد. این طریقه مقاوم سازی که شیوه مهندسی ساختمانی “هاپکن” نام دارد نوعی مهندسی مکانیکی است که مدیریت و ابداع و سنجش تکنیکی آن را فردی به نام هاپکن به انجام رسانیده است. وی تا کنون چندین مورد از ماشین آلات مکانیکی را طراحی کرده و در این زمینه چند ابداع نوین داشته است.
وی طی مطالعاتش در دانشگاه فنی و همندسی هلند انیشه ساخت سیستم ساختمان ساری خانه های متحرک به فکرش خطور کرد. چندین سال بعد وی ایده اش را در این خصوص تکمیل کرد. دیوار های این خانه از بتون درست شده است و بوسیله میله های فلزی کششی عمودی کاملا فشرده می شوند. بدین ترتیب بدلیل استفاده از مواد جامد فشرده و سنگین نیرو وارده به اجزای پایینی ساختمان بسیار افزایش می یابد. الببه باید گفت که دیوارهای هر طبقه بصورت کنترل شده ایی به آن فشار وارد می شود و میزان فشار وارده در تمامی طبقات یکسان است. علاوه بر یک میله عمود در هر طبقه از 3 میله افقی هم استفاده می شود.
چگونگی ساختن خانه های متحرک
در این ساختمان ها از مصالحی استفاده می شود که کار گذاردن آنها به آسانی صورت می گیرد که به موجب آن دیوار های ساختمان با بکار بردن میله های کششی محکم و مقاوم می شوند. در هفتم ماه ژوئن سال ۲۰۰۱ میلادی آزمایشی روی یکی از ساختمانها به منظور اثبات ضدزلزله بودن آن ترتیب داده شد. این آزمایش با حضور تعداد کثیری از مردم صورت گرفته که در میان آنها روزنامهنگاران و خبرنگاران بسیاری از رسانهها حضور داشتند. برای این کار ابتدا ساختمانی را بر طبق قوانین ساختمان سازی مکانیکی بنا کردند که این ساختمان از تعدادی میلههای فشرده عمومی و افقی، استوانههای آهنی که دور میلههای عمومی را میپوشانند، صفحههای مسطح و یک سری قابهای ارتجاعی ساخته شده بود و در فونداسیون آن نیز از چارچوبهای لولادار استفاده به عمل آمده بود.
این خانه به وسیله جرثقیل در زاویه ۳۰ درجه از سطح زمین بالا برده شد و سپس این خانه که ۲۲۰ متر مربع مساحت داشت را از همان ارتفاع رها کردند. این کار دوبار دیگر هم تکرار شد اما هیچ اتفاقی نیفتاد و ضد زلزله بودن این نوع خانه به اثبات رسید. در نتیجه مقاومسازی خانهها به روش هاپکن و از طریق ساخت خانههای متحرک امکانپذیر شد.بدین ترتیب روش ساخت خانههای متحرک تکمیل میشود. امروز، نه تنها خانههای مسکونی بلکه ساختمانهای اماکن تجاری نیز از این تکنولوژی بهرهمند شدهاند.
مقالات زیر به شما تقدیم می گردد:
زلزله و بناهای تاریخی
ویژگی های ساختمان ضد زلزله
مصالح جديد در ساختمان
سخن پایانی ایرانادکور
ساختمانهای ضد زلزله از اجزای خاصی ساخته شدهاند که این اجزا همان مصالحی هستند که ساختمان را در مقابل زمین لرزههای مهیب و عظیم مقاوم میسازد. این شیوه مقاوم سازی بسیار کم هزینه است و در عین حال برای سرزمینهای آباد در معرض زلزله در سراسر جهان مفید واقع خواهد شد.این شیوه ساختمان سازی اصول اساسیاش را از ساختمانسازی مکانیزه عاریت گرفته است. ما در ایرانادکور با شماییم تا برترین پروژه های مقاوم سازی ساختمان ها را ارائه دهیم. خلاقیت و تفکر خلاق در معماری سر لوحه ما در ایرانادکور است. ایرانادکور برترین ایده های در دکوراسیون داخلی و مسایل تخصصی معماری را ارائه خواهد داد. با ما در تماس باشید.
به روز رسانی : ص.توکلی / عضو تیم تحریریه ایرانادکور