09177114128 مشاوره رایگان
مشاوره رایگان
ماده ی اولیه ساخت پنجره های UPVC که از مخفف کلمات Unplasticised Poly Vinyl Chloride تشکیل شده است. این ماده نوعی ترموپلاست متشکل از مشتقات اصلی نفت خام و نمک طعام است. علاوه بر این ماده اصلی، مواد افزودنی دیگری جهت ایجاد خواص مورد نیاز به ترکیب اضافه می گردد

که عدم وجود هر یک از آن ها و یا تغییر میزان به کار رفته در فرمولاسیون، می تواند خواص محصول نهایی تولید شده را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. در فرآیند تولید، مواد مختلفی چون مواد ضد احتراق یا پایدارکننده های حرارتی و نوری (Heat & Light Stabilizers) (استفاده از این مواد موجب افزایش مقاومت پروفیل در برابر شرایط آب و هوایی و نور خورشید می گردد)، ضربه گیرها (Impact Modifier) (استفاده از این مواد باعث انعطاف بیش تر پروفیل و افزایش مقاومت آن در برابر شکستگی می شود)، پر کننده ها (Fillers) (استفاده از این مواد باعث کاهش قیمت، پایداری ابعادی محصول نهایی و بهبود خواص مکانیکی پروفیل می شود)، کمک کننده ها (Processiny Aids) (استفاده از این مواد باعث بهبود فرآیند پذیری آمیزه جهت تولید پروفیل و بهبود خواص سطحی محصول نهایی می گردد)، روان کننده های داخلی و خارجی (Internal & External Lubricants) و رنگ های صنعتی (Pigment) (این ماده رنگ سفید درخشانی به پروفیل می بخشد و از طرفی باعث محافظت آن در برابر نورخورشید می گردد)، به دو ماده ی اصلی فوق اضافه می شود و ترموپلاست UPVC که به علت خواص فیزیکی و شیمیایی جدید یک ماده غیر پلاستیک اطلاق می گردد، به دست می آید.
فرآیند تولید پروفیل UPVC شامل دو مرحله ی اصلی است: مرحله ی میکس و آماده سازی مواد اولیه در دستگاه میکسر، مرحله ی شکل دهی و تولید پروفیل در دستگاه اکسترود. در مرحله ی اول PVC و افزودنی های دیگر، با درصد مشخصی توسط دستگاه میکسر ترکیب سرد و گرم می شوند. مواد ترکیب شده بین 12 تا 24 ساعت در دمای محیط می مانند تا الکتریسیته ی ساکن حاصل از میکس از بین برود و دمای آن با دمای محیط یکسان شود. مواد پس از مرحله ی میکس به صورت اتوماتیک وارد دستگاه های اکسترودر می شوند. دستگاه ا کسترودر شامل دو عدد مارپیچ با چرخش غیر همسو است که مواد را به صورت یکنواخت از قسمت سیلو به طرف قالب هدایت می کند. در این دستگاه عملیات پیش گرم کردن مواد، پلاستیسیته کردن (تبدیل مواد به شکل خمیری) و خروج گازه9ای متصاعد شده صورت می گیرد و سپس شکل گیری پروفیل در قالب ها انجام می شود و بعد از آن وارد قسمت کالیبره و تانک های خنک کننده می گردد. در بخش آخر اطلاعات مربوط به پروفیل روی آن حک می شود و پروفیل در ابعاد مورد نظر توسط اره، برش داده می شود و بسته بندی می گردد. آزمایشگاه های کنترل کیفیت، کیفیت مطلوب و استاندارد محصولات تولیدی را بر اساس استانداردهای روز دنیا از جمله استاندارد RAL GZ 71/61 در تمام مراحل تولید، مواد اولیه و محصول، مورد بازرسی و آزمون قرار می دهند. از جمله آزمایش هایی که بر روی پروفیل های تولیدی انجام می شود، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
• رنگ و شکل ظاهری (Colour & appearance & delivery condition): رنگ و شکل ظاهری پروفیل باید عاری از هر گونه نقص، مانند شکستگی و حباب باشد.

• ابعاد (Dimension): تمامی ابعاد باید در محدوده تلورانس مشخص شده در نقشه های ابعادی پروفیل ها باشد.

• وزن در واحد طول پروفیل (Mass per length): حدقال میزان وزن در واحد طول پروفیل نباید کم تر از 95 درصد وزن اسمی تعیین شده برای پروفیل باشد.
• مقاومت ضربه در دمای پایین) (Impact resistance by falling mass at low temperature: 10 : نمونه به مدت یک ساعت در دمای 10- نگه داشته می شود و سپس توسط سقوط یک وزنه ی یک کیلوگرمی در ارتفاع 5/1 متری تحت آزمون ضربه قرار می گیرد. تعداد مجاز جهت شکست پروفیل ها در این آزمون تنها یک نمونه است.
• بازگشت حرارتی (Heat reversion or shrinkage): پروفیل در دمای 100 به مدت یک ساعت نگه داشته می شود که نباید اختلاف طول پروفیل قبل و پس از آزمون بیشتر از 2 درصد باشد.
• رفتار پس از حرارت دهی (Behavior after heating) : پروفیل در دمای 15 به مدت نیم ساعت در آون نگه داشته می شود و سپس تغییرات ظاهری از قبیل حباب و سوختگی، بر روی پروفیل بررسی می گردد که نباید تغییری در ظاهر پروفیل به وجود آید.
• جوش پذیری یا مقاومت جوش (Weld ability or corner strength) : اندازه ی معینی از پروفیل جوش داده می شود و توسط دستگاه مخصوصی تحت نیرو قرار می گیرد. نیروی شکست گوشه ی جوش داده شده نباید کم تر از میزان محاسبه شده برای هر پروفیل باشد.
• انحراف از حالت مستقیم (Deviation from straightness or bending): انحراف پروفیل از حالت مستقیم برای هر یک پروفیل نباید بیش از mm1 باشد.
پروفیل های پنجره ای UPVC دارای سه نوار آب بندی و هوابندی هستند که باعث تحمل فشار پاشش آب تا Pa 450 می شود. از مزایای دیگر این پروفیل ها می توان به طراحی قوسی شکلشان اشاره کرد که باعث زیبایی پنجره ها و بالا رفتن مقاومت مکانیکی آن ها می شود.

ویژگی های پنجره های UPVC :

• نظافت ساده

• سبکی وزن و استحکام بالا.
• 100 درصد عایق رطوبت و گرد و غبار.
• مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش UV.
• بیش از 50 سال عمر مفید.
• عدم تغییر شکل در محدوده دمایی 81- 62-.
• کاهش آلودگی صوتی به میزان 30 تا 40 دسی بل.
• صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه سوخت.
• نفوذناپذیری در مقابل باران های شدید، باد و طوفان، گرد و غبار.
• قابلیت استفاده از شیشه های تک، و و سه جداره و انواع توری.
• غیرقابل اشتعال.
• سهولت در نصب.
• سازگار با محیط زیست و قابل بازیافت.
• قابلیت استفاده از روکش های رنگی.
یکی از مزایای مهم استفاده از پنجره های UPVC صرفه ج ویی در مصرف انرژی و همچنین کاهش صداهای مزاحمی در کلان شهرها است که سبب از بین رفتن آسایش و آرامش در محیط های مسکونی و اداری می گردد. استفاده از پنجره های UPVC به همراه شیشه های دو جداره به دلیل عایق بودن، مصرف انرژی را تا حدود 40 درصد کاهش، و آلودگی صوتی را حدود 40 دسی بل کاهش می دهند. با توجه به این مزایا، استفاده از چنین پنجره هایی هزینه ی خانوار را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و از اتلاف سرمایه های ملی (فلزات رنگین و غیررنگین و منابع انرژی) جلوگیری می نماید. این ویژگی ها، پلیمر مذکور را به مناسب ترین جایگزین برای آلیاژهای فلزی و غیر فلزی در صنعت پنجره سازی تبدیل نموده است.

برچسب ها :

نظرات کاربران

    برای این مطلب تاکنون نظری ثبت نشده است.

نظر خود را بیان کنید

نام شما :*  

ایمیل :

نظر شما : *  

همه روزه به جز ایام تعطیل از ساعت 8 الی 17 پاسخگوی شما هستیم