09177114128 مشاوره رایگان
هندسه باغ ایرانی


: 1137

باغ‌های ایرانی از قدیم همیشه زبانزد خاص و عام بوده‌اند و همیشه نیز دارای طرح‌های خاص و منحصر به فردی هستند. در گذشته، به باغچه‌های کوچک و بزرگی که در اطراف یک بنا ساخته می‌شد، دژ یا دیس نامیه می‌شد. کلمه دژ یا دیس به معنای پیرامون بود.

 

باغ‌های ایرانی از قدیم همیشه زبانزد خاص و عام بوده‌اند و همیشه نیز دارای طرح‌های خاص و منحصر به فردی هستند. در گذشته، به باغچه‌های کوچک و بزرگی که در اطراف یک بنا ساخته می‌شد، دژ یا دیس نامیه می‌شد. کلمه دژ یا دیس به معنای پیرامون بود.

اگر بخواهیم از لحاظ معنای لغوی این کلمات را در نظر بگیریم، خود واژه پردیس به تنهایی به معنای بهشت است. این کلمه در زبان عربی نیز به فردوس تعبیر شده و در زبان‌های خارجی دیگر از کلمه پارادایز برای توصیف بهشت استفاده می‌کنند.

ایرانادکور، مرجع معماری و دکوراسیون داخلی در شیراز و جنوب کشور همواره تلاش می‌کند تا خدماتی شایسته و ارزنده را به کارفرمایان گرامی خود در زمینه طراحی و اجرای فضای سبز و باغ در شیراز ارائه دهد.

 

باغ‌های ایرانی

اگر بخواهیم تا از لحاظ لغوی به بررسی معنای بهشت یا وهشت بپردازیم، باید بیان کرد که این کلمه به معنای بهترین زندگی تعبیر شده است و بهشتی که از آن سخن می‌گوییم، به شکل باغی سرسبز، خرم و زیبا در ذهن مجسم می‌شده است و سپس در واقعیت حضور پیدا می‌کرد.

معماران ایرانی در هنگام طراحی باغ‌های ایرانی معمولاً از عناصر مشخص و بارزی در طراحی خود بهره می‌بردند که نشانگر فضای عرفانی و بهشتی باغ بوده است. یکی از این عناصر مهم که همیشه در تمامی طرح‌ها جلوه‌گر زیبایی باغ بوده است، تمایل زیاد به نمایش آب در فضای باغ بوده است. عنصر آب را می‌توان در قالب مسیرهای آب منحصر به فرد، حوض یا استخر کوچک و انواع دیگری از اشکال مختلف به کار برد.

 

هندسه باغ ایرانی 3

 

بسته به اینکه باغ دارای سطحی مسطح است یا سیبدار، می‌توان شیب مسیر آب‌نماها را مشخص کرد. قطعاً بین این استخرها و نمای ساختمان و کوشکی که در جلوی آن قرار می‌گرفت، یک تناسب واضح و مشخص وجود دارد.

هندسه باغ‌های ایرانی

باغ‌های ایرانی در دو حالت طراحی و ساخته می‌شدند. این باغ‌ها یا در زمین‌های مسطح و صاف بنا می‌شدند که حالت باغ‌های دشتی را پیدا می‌کردند؛ و یا اینکه در زمین‌های شیبدار ساخته می‌شدند. اگر باغ در زمین شیبدار ساخته می‌شد، به معمار این اجازه را می‌داد تا بتواند از ساختار آبشار در طراحی باغ استفاده کند.

علاوه بر این، در هنگام طراحی و ساخت این باغ‌ها در ایران همیشه به هندسه و شکل آن‌ها توجه ویژه می‌شد. شکل هندسی مربع در باغ سازی کمک می‌کرد تا فاصله بین اجزا در باغ به خوبی روشن و ساده باشد. به همین منظور، دقت و توجه در کاشتن درخت به عنوان اولین قدم در توجه به تعیین فاصله محل کاشت از هر طرف بود. در نهایت نیز یک مربع به وجود می‌آمد که از طرف به آن نگاه می‌شد، ردیف درختان به صورت مرتب و سلسله‌وار دیده می‌شد.

اصل دیگری که در طراحی به آن توجه ویژه می‌شد، در اصل باز بودن و داشتن دید به چشم انداز اصلی مانند شکل مستطیل است. این مستطیل باید دارای طرح کشیده می‌بود و در مقابل بنای اصلی در باغ فضای باز و کشیده‌ای را پدید می‌آورد که کاملاً در چشم انداز اصلی باغ واقع می‌گردید.

در ادامه به شما پیشنهاد می‌کنیم تا مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید و با ساختار طراحی و اجرای فضای سبز و باغ در ایران بیشتر آشنا شوید.

سیر تاریخ باغ سازی در دنیا

باغ سازی دوران مصر و بین‌النهرین

اصول طراحی باغ‌های ایرانی

 

هندسه باغ ایرانی 4

 

ایرانادکور، مرجع معماری و دکوراسیون داخلی در شیراز و جنوب کشور با بهره‌مندی از دانش و تخصص معماران و طراحان حرفه‌ای و همچنین داشتن سابقه‌ای طولانی و درخشان در زمینه طراحی و اجرای محوطه سازی در شیراز و جنوب کشور همواره تلاش می‌کند تا خدماتی شایسته و منحصر به فرد را به کارفرمایان و مشتریان گرامی خود ارائه دهد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاورین ایرانادکور تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان و تخصصی بهره‌مند شوید. همچنین، به شما پیشنهاد می‌کنیم تا از بخش پروژه‌های اجرا شده توسط تیم حرفه‌ای ایرانادکور نیز بازدید فرمایید.

 

7 روز هفته ، 8 صبح الی 5 بعد از ظهر پاسخگوی شما هستیم