روم به عنوان یکی از کشورهایی به حساب میآید که دارای معماری غنی و خاصی است. این معماری و شیوه ساخت حیرت انگیز و زیبا را میتوان در تمامی دورهها مشاهده کرد.
روم به عنوان یکی از کشورهایی به حساب میآید که دارای معماری غنی و خاصی است. این معماری و شیوه ساخت حیرت انگیز و زیبا را میتوان در تمامی دورهها مشاهده کرد. اگر بخواهیم کشور روم را از لحاظ موقعیت جغرافیایی بررسی کنیم، از قسمت جنوب به صحرا، از بخش شمال به رود راین و دانوب و از قسمت غرب نیز به دره دجله و فرات ختم میشود.
در این مقاله از ایرانادکور قصد داریم تا به بررسی ویژگیهای خاص معماری کشور روم و روند پیشرفت این تمدن بپردازیم. همره ما باشید تا مطالعه این مقاله جذاب را از دست ندهید.
موقعیت جغرافیایی روم
شبه جزیره ایتالیا به عنوان یکی از مراکز مهم تمدن روم به حساب میآید که دارای موقعیتی مرکزی بود. دسترسی همه جانبه این شبه جزیره به دریای مدیترانه باعث سهولت رفت و آمد در این جزیره شده بود و موقعیتی استراتژیک به این منطقه میداد.
از جنبه تاریخی میتوان بیان کرد که قدرت روم پس از آتروسکها افزایش یافت و بر ایتالیا تسلط یافت. در نهایت پس از سپری کردن جنگهای طولانی و سخت، تمامی گروهها مطیع حاکمیت روم شدند و ملتهای اروپای غربی، مدیترانه و خاور نزدیک همگی زیر پرچم امپراطوری روم جمع شدند.
معماری روم
سبک معماری روم نیز از تنوع بسیاری برخوردار است؛ دقیقاً مانند فرهنگ آن که تحت تاثیر حاکمیتهای متنوع بود. در حالت کلی، میتوان بیان کرد که معماری رومی ترکیب و اختلاطی از هنر آتروسکی، یونانی، آسیای غربی، مصری و بومی بود.
هنر رومی قطعاً ماندگاری و عظمت ویژهای داشت و این موضوع که به کندی پیشرفت میکرد و خود را دیرتر به عرصه ظهور رساند، تاثیر خاصی در اصل ماجرا پدید نمیآورد. به عبارتی میتوان بیان کرد که تمدن و هنر غربی در یونان متولد شد ولی به وسیله رومیها تقویت و گسترش یافت.
هنر رومی در اصل به عنوان انتشار دهنده و حفظ کننده میراث هنر یونان به حساب میآید. هرچند نباید فراموش کرد که رومیها در نهایت به خواستههای هنری خود دست یافتند و در نهایت هنر و سبک معماری رومی شکوه و جلال شایسته خود را به دست آورد.

آثار معماری روم
در دوره امپراتوری روم، طرحهای بزرگ و بلندپروازانهای پدید آمدند و برنامه ریزی و شهرسازی به موفقیت بزرگی دست یافت. شهرها گسترش یافتند و بناهای جدید و زیبایی به وجود آمد. در ادامه به معرفی تعدادی از این بناها خواهیم پرداخت.
دوموس: دوموس را با نام سرای رومی نیز میشناختند. دوموس به عنوان خانهای اعیانی برای سکونت خانواده به حساب میآمد. این خانه بر اساس سنت کهن سرزمین ایتالیا ساخته میشد. دهلیز سرگشاده یا به نوعی حوض خانه، در اصل از علامت مشخصه این خانه به حساب میآمد که در مرکز بنا قرار میگرفت و بدون سقف بود.
دستگاه عمارت: این فضا از دومو بیتجملتر ساخته میشد و به عنوان یک ساختمان عمومی برای اقامت مردم عادی به حساب میآمد. این فضا از همان آغاز فرهنگ رومی نیز در این شهر وجود داشته است. در این خانهها معمولاً اجاره نشینی رواج داشت.
در این مقاله از ایرانادکور به بررسی معماری روم پرداختیم و برخی از ویژگیهای آن را نیز بیان کردیم. شناخت و مطالعه دقیق تاریخ و آثار تاریخی باعث میشود تا دانش شما در این زمینه افزایش یابد. به همین دلیل در ادامه مقالات نیز با ما باشید تا با شگفتیهای بیشتری روبرو شوید.
ایرانادکور، مرجع معماری و دکوراسیون داخلی در شیراز و جنوب کشور با بهرهمندی از دانش و تخصص معماران و طراحان حرفهای همواره تلاش میکند تا خدماتی شایسته و منحصر به فرد را به شما عزیزان ارائه دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاورین ایرانادکور تماس حاصل فرمایید و از مشاوره تخصصی بهرهمند شوید.
همچنین، به شما پیشنهاد میکنیم تا از بخش پروژههای اجرا شده توسط تیم حرفهای ایرانادکور نیز بازدید نمایید.