09177114128 مشاوره رایگان
مشاوره رایگان
کف ها باید از مصالحی ساخته شوند که بتوانند علاوه بر وزن خود، وزن افراد و اشياء و ... را بخوبی تحمل نمایند. ف سازی فضاهای مختلف با مصالح مختلف اجرا می شوند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

enlightenedموضوع: اصول اجرای کف سازی در زمین های مختلف 

enlightenedمدت زمان مطالعه: 4 دقیقه 

 

* اهداف کف سازی

به منظور به وجود آوردن سطحی که بتواند خواسته های استفاده کننده را به نحو مطلوبی برآورده نماید، این عمل انجام می شود. مصالح مصرفی در کف سازی و شکل کف سازی به نوع کاربری آن بستگی دارد. به عنوان مثال، کف حمام دارای کف سازی خاص خود می باشد و کف زیرزمینی نیز باید دارای شرایط خاص خود باشد.

کف ها باید از مصالحی ساخته شوند که بتوانند علاوه بر وزن خود، وزن افراد و اشياء و ... را بخوبی تحمل نمایند. کف ها باید در مقابل ساییدگی، مقاوم و از زیبایی های لازم نیز برخوردار باشند، حرکت بر روی آن ها راحت و تا جایی که امکان دارد نظافت آن نیز راحت باشد. کف سازی فضاهای مختلف با مصالح مختلف اجرا می شوند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

 

اصول کف سازی ساختمان

 

ا- کف سازی در زیر زمین ها:

 در مناطقی که زمین طبیعی کاملا خشک باشد، برای کف سازی یک لایه بتن (۲۰۰ کیلوگرم سیمان در متر مکعب) و به ارتفاع ۱۰ سانتی متر روی زمین می ریزند و پس از ویبره نمودن، بتن آن را با تخته ماله صاف می کنند. این کف سازی را میتوان با همان نمای بتنی باقی گذاشته و یا روی آن را پوشش اجراء نمود که این پوشش بستگی به نوع استفاده و سلیقه مجری دارد. پوشش می تواند از نوع ملات ماسه و سیمان لیسه ای، سنگ فرش، موزائیک فرش و... باشد.

 

۲- کف سازی در طبقه هم کف ساختمان (بدون زیر زمین):

جهت جلوگیری از ورود آب باران و برف به طبقه همکف ساختمان های بدون زیر زمین معمولا ساختمان ها را روی کرسی چینی اجراء می نمایند. اجرای کف بستگی به نوع زمین دارد، اگر زمین پوشیده از گیاه باشد باید آنقدر خاک برداری نمود تا ریشه ای در خاک به جا نماند. در صورت لزوم می توان سم پاشی نمود. سپس به ارتفاع مورد نیاز خاک ریزی می نمایند و آن را می کوبند تا به تراکم ۸۵ تا ۹۰ درصد برسد و آن را تسطیح می نمایند. در صورتی که ارتفاع خاک ریزی زیاد باشد، باید در لایه های ۳۰ سانتی متری کوبیده شود. اگر زمین طبیعی خشک بوده و امکان نفوذ رطوبت به بالا نباشد، می توان مستقیما یک لایه بتن ۲۰۰ کیلو گرم سیمان در متر مکعب ماسه را روی خاک کوبيده شده ریخت و آن را با پوشش مورد نظر فرش نمود.

اگر امکان نفوذ رطوبت به مقدار کم باشد، می توانیم روی خاک کوبیده شده به ضخامت ۲۵ سانتی متر قلوه سنگ ریخته و روی آن شن و ماسه پخش نماییم تا حدود یک سانتی متر روی قلوه سنگ ها را بپوشاند. سپس بتن ۲۰۰ کیلوگرم سیمان در متر مکعب ماسه را با ارتفاع 7 تا 10 سانتی متر بر روی شن و ماسه نرم می ریزند و پس از خشک شدن بتون، از پوشش مناسب برای فرش کف استفاده می کنند.

در مناطقی که رطوبت زیاد و امکان نفوذ آن به کف وجود دارد، باید از لایه قیر وگونی برای تمام سطح ساختمان استفاده نماییم. در ابتدا قیروگونی را روی بتن پهن می کنند و روی آن ماسه نرم می ریزند و سپس با پوشش مورد نظر، کف رافرش می کنند.

 

انواع کف سازی ساختمان

 

 ٣- کف سازی در زمین های نیمه خشک

 در این زمین ها که رطوبت کمی دارند برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به کف زیر زمین اعمال زیر را انجام می دهند. خاک زیرین را کاملا می کوبند و روی آن حداقل به ارتفاع ۲۵ سانتی متر قلوه سنگ درشت می ریزند. برای به وجود آوردن سطحی تقریبا صاف و پرشدن فواصل خالی بین آن ها (قلوه سنگ ها) شن ریز روی تمام سطح می ریزند تا روی قلوه سنگ ها را تقریبا به اندازه یک سانتی متر بپوشاند. پس از کوبیدن و مسطح نمودن آن بتن با عیار ۲۰۰ کیلوگرم سیمان در متر مكعب، ماسه را با ارتفاع ۷ تا ۱۰ سانتی متر می ریزند و بتون را با تخته ماله صاف می کنند.

 

4- کف سازی در زمین های مرطوب:

چنانچه رطوبت زمین زیاد باشد و قلوه سنگ ها نتوانند از نفوذ رطوبت جلوگیری نمایند، باید از عایق کاری نظیر عایق قیروگونی استفاده نمائیم. به همین منظور پس از ریختن قلوه سنگ ها و ریختن شن و بتون ریزی روی آن، یک لایه قیروگونی می کشند و برای آنکه عایق صدمه نبیند، روی آن لایه محافظ ملات ماسه و سیمان می کشند و سپس پوشش نهایی طبق نظر مجری اجراء می شود.

 

5- کف سازی طبقات:

پس از اجرای سقف (بتن آرمه - تیرچه بلوک)، یک لایه بتن سبک (بتون متخلخل) را روی آن می ریزند و آن را صاف می کنند. پس از خشک شدن بتون سبک، پوشش نهایی کف را اجرا می کنند. علت استفاده از بتون پوکه در سقف ها اولاً بخاطر سبکی آن بوده و ثانیاً بخاطر وجود حفره های ریز، عایق مناسبی است که در کاهش مصرف سوخت تاثیر زیادی خواهد داشت. بتون سبک با سنگ دانه های مختلف ساخته می شود که در ادامه به تشریح آن خواهیم پرداخت.

 

* بتن سبک (پوک):

از ترکیب ماسه، سیمان، پودر آلومینیوم و آب بدست می آید. در حالی که سیمان شروع به خود گیری می کند و فعل و انفعالاتی با آلومینیوم انجام می دهد که موجب به وجود آمدن حباب های هوا می شود و بتون را پوک میکند. نسبت اختلاط آلومینیوم به سیمان یک به هزار (یک قسمت آلومینیوم و هزار قسمت سیمان) بوده و این بتون را پر آب می سازند. بتون سبک در انواع پوکه معدنی، پوکه صنعتی، بتون تفاله کوره و بتون خرده آجر تولید می شود.

برچسب ها :

نظرات کاربران

    برای این مطلب تاکنون نظری ثبت نشده است.

نظر خود را بیان کنید

نام شما :*  

ایمیل :

نظر شما : *  

7 روز هفته ، 8 صبح الی 5 بعد از ظهر پاسخگوی شما هستیم