تاریخ مقاله : 1399/04/20
ایرانادکور ، مرجع تخصصی معماری و دکوراسیون داخلی ، خلاقیت و تفکر خلاق در معماری را سرلوحه فعالیت های خود قرار داده است .
عوامل موثر در طراحی پله برقی
عوامل فيزيکي موثر در طراحی پله برقی، ميزان استحکام پي ساختمان جهت تحمل وزن بالاي اجزاي تشکيل دهنده بعلاوه مسافرین پله برقي است. چرا که تمام بار ناشي از ادوات و تجهيزات پله همچنين بار ناشي از تجمع افراد بر روي پله برقي بر کف يا طبقات ساختمان محل نصب وارد مي شود. انتخاب محل نصب پله برقي از اين نظر که بايستي در انظار عمومي قرار گرفته و براحتي ديده شود نيز مهم است. همچنين در فروشگاه ها و موارد مشابه، انتخاب محل نصب بايد بگونه اي باشد که عملکرد پله برقي ، مزاحم ديده شدن کالاهاي فروشگاه نگردد.
ایمنی پله برقی
عامل ايمني نيز از موارد پراهمیت در طراحی پله برقی است. حفاظت از حريق در محفظه هاي زميني پله برقي در طبقات ممکن است بوسيله تعبيه اسپرينکلر(آب فشان) هاي خودکار يا پوشاندن آنها با پرده هاي نسوز صورت گيرد. همچنين ميتوان پله برقي را در يک سالن ايزوله ضد حريق نصب نمود. براي جلوگيري از افزايش بيش از حد دماي کارکرد، بايستي در محفظه نصب موتور و چرخدنده ها، دريچه هائي براي تهويه هوا درنظر گرفته شود. همچنين ممکن است لازم باشد که آسانسور ويلچربري در مجاورت پله برقي درنظر گرفته شود تا معلولين بتوانند از آن استفاده نمايند.
شیب پلهبرقی
در خصوص طراحی پله برقی در شیراز صحبت می کنیم. بر طبق استاندارد EN115 زاویه شیب پلهبرقی در صورتی که ارتفاع پلهبرقی (فاصله کف تا کف دو طبقه متوالی) کمتر از 6 متر باشد، نمیتواند بیش از °35 باشد. این در حالی است که کثر شرکتهای سازنده پلهبرقی ها را فقط با دو زاویه °30 و °35 میسازند.
تعداد پلههای افقی پله برقی
تعداد پلههای افقی در قسمت بالای پلهبرقی و پایین آن که مسطح میباشد 2 پله یا 3 پله میباشد. هر چه تعداد پلههای افقی بیشتر باشد، پیاده و سوار شدن افراد با سهولت بیشتری انجام میشود. در امکن عمومی نظیر متروها و ایستگاههای مسافری توصیه میشود که تعداد پلههای افقی 3 پله انتخاب شود. در صورتی که زاویه شیب پلهبرقی 30 درجه باشد از 3 پله افقی استفاده میشود.
روشهای مختلف چیدمان پله برقی
چیدمان پلهبرقی در چند طبقه به روش تکی
چیدمان پلهبرقی در چند طبقه به روش ضربدری
چیدمان پلهبرقی در چند طبقه به روش موازی
آمار مصدومین حوادث پله برقی ها
یکی از شایعترین سوانح مرتبط با پلهبرقی افتادن و سقوط از پلهبرقی میباشد. در یکی از آمارهایی که در دی ماه امسال توسط مدیر عامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران ارائه شد، بیشترین آمار سوانح در متروها مربوط به افتادن و سقوط از پلهبرقی ها بوده است. آمار مصدومان برحسب جنسیت نیز بسیار جالب توجه میباشد، به طوری که ۷۳% (۲۲۴) مورد از مصدومان مرد و تنها ۲۲% از آنها زن بودهاند. در ۲۷ مورد از سوانح جنسیت افراد سانحه دیده ثبت نشده است.
مقالات زیر تقدیم به شما :
طراحی داخلی مجتمع های تجاری
انواع پله و کاربرد آن
راهنماییهای تکنیکی کف سازی
سخن پایانی ایرانادکور
در مقاله ای که خواندید تلاش کردیم نکاتی مختصر و مفید از طراحی پله برقی را عنوان کنیم. برای آگاهی بیشتر و دریافت مشاوره رایگان می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید. بهترین طراحی پله برقی در شیراز و جنوب ایران را از ما بخواهید. پیشتر در همین سایت انواع راهپله و موارد استفاده آنها را بررسی کرده ایم.
نویسنده : ص.توکلی / عضو تیم تحریریه ایرانادکور